APK Keuring

Moet uw auto weer APK gekeurd worden? Wacht niet langer! Lees meer

Onderhoud

Met een betrouwbare auto gaat u met een zeker gevoel de weg op Lees meer

Reparatie

Wij repareren uw auto vakkundig, ongeacht welk merk of leeftijd Lees meer

Autopech

Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week pechhulp Lees meer

Autoservicebedrijf Arendse & Roos heeft haar deuren geopend in november 2007 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Zoetermeer. Ons bedrijf is een merk onafhankelijke garage. Het complete aanbod voor uw auto onderhoud onder één dak aan de Industrieweg in Zoetermeer APK, onderhoud, reparatie, taxatie en schadeherstel, uiteraard altijd voor een scherpe prijs, want autorijden is al duur genoeg! Heeft u vragen of wilt u een prijsopgaaf voor een reparatie of schadeherstel, rijdt u gerust eens langs voor een vrijblijvend advies en/of offerte.
Zie alle reviews
Bovag RDW Erkend
9.8
73 klantbeoordelingen
10
“goed snel en betrouwbaar ”
  • Service:10
  • Deskundigheid:10
  • Prijs/kwaliteit:10
John , rijswijk { Z-H} AutoFirst Arendse & Roos
8
“Goede service, fijn bedrijf”
  • Service:10
  • Deskundigheid:9
  • Prijs/kwaliteit:10
Stef , Zoetermeer AutoFirst Arendse & Roos
10
“Super vriendelijk personeel en kundig”
  • Service:10
  • Deskundigheid:10
  • Prijs/kwaliteit:10
Frances van Veldhoven , Zoetermeer AutoFirst Arendse & Roos

Versleten schokdempers maken het weggedrag van uw auto onvoorspelbaar en onveilig.

Laat de schokdempers daarom op tijd controleren.


Het weggedrag van een auto op versleten schokdempers is onvergelijkbaar veel slechter dan dat van diezelfde auto op nieuwe exemplaren. Toch rijden de meeste autobezitters niet meteen naar het autobedrijf met klachten. En dat is volstrekt logisch: de achteruitgang van het weggedrag gaat heel geleidelijk en blijft daardoor nagenoeg onopgemerkt.


De gevolgen zijn echter groot: versleten schokdempers zijn een gevaar voor de verkeersveiligheid.


Slecht werkende schokdempers hebben een nadelige invloed op de wegligging, de kans op aquaplaning is veel groter en de remweg wordt aanzienlijk verlengd.


Daarnaast leiden schokdempers die hun beste tijd gehad hebben tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen zoals de stuurdelen.


Omdat de schokken die de banden doorgeven onvoldoende gedempt worden, wordt de hele auto aan extra trillingen blootgesteld. Dit heeft invloed op de levensduur van onder andere de koppeling, de aandrijfassen, de versnellingsbak en bijvoorbeeld de verlichting.


Verder maken versleten dempers een autorit extra vermoeiend en minder comfortabel voor de inzittenden. Om deze redenen is een regelmatige inspectie van schokdempers pure noodzaak.


Bij AutoFirst Arendse & Roos is het mogelijk om uw niet alleen uw schokdempers te laten test op lekkage maar ook op werking zonder de daadwerkelijke schokdempers te demonteren. Door de aparte schokdemperstestbank is het mogelijk om rijomstandigheden te simuleren en te controleren hoe de auto zich gedraagt tijdens deze omstandigheden. Hierdoor kan een goede wegligging en de juiste remweg gegarandeerd worden voor u en uw auto.